maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sähköpostia

Kustannustoimittaja vastasi viestiini.
En ollut odottanut minkäänlaista palautetta tai kommentteja Projekti 1:sen edellisestä versiosta, mutta siitä huolimatta sain niitä oikein kunnon viestillisen.

Kässärini oli kuulemma luettu suurella mielenkiinnolla ja se oli onnistunut koukuttamaan lukijansa. Kustannustoimittajan mukaan tekstistäni tunnistaa lahjakkaan ja itse paljon lukeneen kirjoittajan. Hän kiitteli sitä, miten onnistuin pitämään kasassa kunnioitusta herättävän henkilövalikoiman, eri miljööt, aikatasot sekä monisyisen juonen. Vahvuuteni kirjoittajana näkyy kuulemma mm. henkilöhahmojen sisäisen maailman kuvauksessa - tästä olen saanut positiivista kommenttia ennenkin. Sain myös kiitosta päähenkilön ajatuksissa vilisevästä sarkastisesta ja "älykkäästä huumorista".
Kritiikkiä edellinen versio sai jonkin verran, esim. runsaanpuoleisista juonikoukeroista sekä hieman amerikkalaistyylisestä maailmasta. Näitä seikkoja olin onnistunut korjailemaan uuteen versioon jo ennen saamaani palautettakin.
Sain arvokkaita vinkkejä, joista olen erittäin kiitollinen.

Kustannustoimittaja ei osannut vielä arvioida, millaiset mahdollisuudet Projekti 1:sellä olisi tulla julkaistuksi, uutta versiota hän ei ole lukenut - eikä tule lukemaankaan, sillä hän lähtee Otavan palveluksesta kohti uusia haasteita. Hän sanoi juttelevansa vielä toimituksen kanssa lukemastaan ja antoi minulle erään henkilön nimen, jolle minun kannattaisi lähettää uusi kässärini tutustuttavaksi.
Tämä kustannustoimittaja, jonka kanssa olen tämän viimeisen puolitoistavuotisen ajan ollut yhteydessä, välittää uuden kässärini lukijalle Projekti 1:sen vanhasta versiosta saamani palautteen.Mikäli tämä kyseinen kanssani yhteydessä ollut kustannustoimittaja sattuisi lukemaan tämän postauksen ja tunnistaisi henkilöllisyyteni, tahdon vielä kerran kiittää häntä loistavasta palautteesta!


Puuh, nyt on kyllä taas jotenkin hassu olo... Olen hieman toiveikas, mutta kuitenkin samalla odotan uutta hylkäystä, sillä koen kustannussopimuksen verrattavaksi lottovoittoon.
Toivottavasti tämä uusi versio miellyttää kustantamoa edellistä enemmän. Muutoksista olen toki valmis keskustelemaan, kässärihän tämä vielä vain on.


Hyvää vappua, arvoisat lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti